Transitievergoeding

Wordt uw contract niet verlengd? Bent u ontslagen of is er een reorganisatie binnen uw bedrijf? De kans is dan groot dat u recht heeft op een transitievergoeding. Deze ontslagvergoeding krijgt u om zo snel mogelijk weer nieuw werk te vinden.

VINDT UW NIEUWE BAAN!

We begeleiden en coachen u, bekijken welk werk bij u past, stellen samen een CV en sollicitatiebrief op, helpen u met netwerken en zoeken vacatures. De kans dat u een nieuwe baan vindt maken we zo groot mogelijk.

HEEFT U RECHT OP EEN TRANSITIEVERGOEDING?

U heeft recht op een transitievergoeding als u een arbeidsovereenkomst heeft die minimaal twee jaar heeft geduurd, en:

 • Uw werkgever initiatief heeft genomen om de arbeidsovereenkomst op te zeggen of niet te verlengen
 • U heeft initiatief genomen om de arbeidsovereenkomst op te zeggen als gevolg van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van uw werkgever

U heeft geen recht op een transitievergoeding als:

 • U jonger bent dan 18 jaar en gemiddeld niet meer dan 12 uur per week werkt
 • Als uw contract opgezegd of niet verlengd wordt omdat u de AOW- of pensioengerechtigde leeftijd bereikt
 • Uw contract wordt opgezegd of niet verlengd door ernstig verwijtbaar handelen van uzelf
 • Uw werkgever in staat van faillissement is verklaard of surseance van betaling is verleend
HOOGTE TRANSITIEVERGOEDING

Wij kunnen u helpen met het berekenen van de hoogte van uw transitievergoeding. Dit is een indicatie, de werkelijke ontslagvergoeding kan anders uitvallen.

WAT KUNT U MET EEN TRANSITIEVERGOEDING DOEN?

U kunt de ontslagvergoeding gebruiken voor bijvoorbeeld re-integratie, omscholing of een werk-naar-werk traject. U kunt het vrij besteden. U kunt het gebruiken om nieuw werk te krijgen dat goed bij u past. Redenen hiervoor zijn:

 • Als u de transitievergoeding besteedt aan het vinden van nieuw werk, laat u geen gat in uw CV ontstaan. Immers, hoe langer u geen werk heeft, hoe moeilijker het wordt om een nieuwe baan te vinden
 • U blijft bezig
 • U maakt de kans dat u een inkomen blijft houden zo groot mogelijk
VINDT WERK DAT BIJ U PAST

Als u besluit om uw transitievergoeding te gebruiken om een nieuwe baan te vinden die goed bij u past, kan Radmer Arbeidsadvies u goed helpen. U krijgt daarbij altijd de hulp die bij uw situatie past:

 • Wilt u nieuw werk en wilt u wellicht iets anders? Bent u benieuwd welke werkzaamheden echt goed bij u passen? Met een beroepskeuze advies krijgt u duidelijkheid over uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en welke beroepen goed bij u passen
 • Wilt u nieuw werk en weet u welke functies goed bij u passen? Met onze sollicitatietraining helpen we u om zo goed mogelijk te solliciteren. U krijgt bijvoorbeeld advies en hulp bij netwerken, het maken van een CV en het schrijven van een sollicitatiebrief
MEER WETEN OVER EEN TRANSITIEVERGOEDING?

Heeft u vragen over een transitievergoeding? Of wilt u een vrijblijvend een afspraak maken om uw mogelijkheden te bespreken?
U kunt ons bellen op 0314-381382 of mailen naar info@powr-mensenwerk.nl. We helpen u graag.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze inhoud...
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook