Samenwerken en teamontwikkeling

Loopt de samenwerking binnen uw team of organisatie niet zoals u wilt? Wilt u meer gezien- en gehoord worden binnen uw team? Werkt uw team eerder tegen, dan met elkaar? Wij zijn er van overtuigd dat effectief samenwerken begint bij het aanspreken en optimaal benutten van de persoonlijk kracht van mensen. Door waarden, ambities en talenten van individuen en teams met elkaar te verbinden. Door teamrol- en teamontwikkeling komen we tot een krachtiger en duurzame samenwerking.

Onze aanpak bij verbeteren samenwerking en teamontwikkeling

Krachtig en effectief samenwerken is nog niet zo eenvoudig. Ieder mens is anders, ook uw collega’s. Diversiteit binnen teams, zoals verschillende achtergronden, normen en waarden, persoonlijkheden en belangen wordt, vaak terecht,  gezien als een meerwaarde. Maar diversiteit kan juist ook tot botsingen en irritaties leiden. Wij bieden individuele trajecten aan, gericht op het versterken van individuele rollen van medewerkers binnen een team. Daarnaast bieden wij teamontwikkelingstrajecten aan voor teams vanaf 3 medewerkers. De teamontwikkeling kan incompany worden verzorgd of op een van de locaties van POWR-mensenwerk.

Samenwerken: individuele teamrol

Dit traject wordt gestart met het vergroten van (psychologisch) zelfinzicht. Op basis van deze inzichten leer je effectiever gedrag. Leer je luisteren en waarnemen, boodschappen met tact te brengen en met elkaar in gesprek te gaan. Zo vergroot je je eigen effectiviteit, die van je team en van je organisatie.

Resultaten individuele teamrol
 • Leren hoe collega’s je zien, inzicht in eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten
 • Jezelf krachtig en ondernemend opstellen onder je collega’s
 • Kansen zien en pakken
 • Initiatief nemen en proactief handelen
 • Meer invloed op beslissingen
 • De samenwerking verloopt harmonieuzer
Samenwerken: Teamontwikkeling (incompany):

Onze coach gaat tijdens het teamontwikkeltraject aan de slag met een passende analysemethode, om niet-werkende patronen van het team bloot te leggen en weer in de ‘flow’ te raken. We kijken naar de samenstelling en naar hoe je constructief om kunt gaan met conflicten of miscommunicatie. Belangrijk daarbij is dat iedereen elkaars kenmerken en kwaliteiten leert herkennen en waarderen.

Resultaten teamontwikkeling
 • Teamleden weten hoe ze de samenwerking binnen hun team optimaliseren door o.a. een positieve aanspreekcultuur
 • Inzicht in elkaars rollen en op het effect van gedrag op anderen
 • Open staan voor nieuwe ideeën van andere teamleden
 • Elkaars krachten en valkuilen (h)erkennen
 • Ervaren van gedeelde verantwoordelijk

Wil jij een betere samenwerking binnen uw team? Ben je geïnteresseerd in een (incompany) teamontwikkel traject en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs. Je bereikt ons via 0314-381382 of mail naar info@powr-mensenwerk.nl.

Lees ook over onze andere programma’s op het gebied van samenwerken en persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze inhoud...
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook